Nők a nemzetgazdaságban

Eger volt a Nők a nemzetgazdaságban című országos konferenciasorozat utolsó állomása. A magyar nők munkaerő-piaci helyzetéről, a gazdasági életben betöltött szerepéről hallhattak a résztevők. Elhangzott: tavaly 60 ezerrel nőtt a női foglalkoztatottak száma.

Közös érdek, hogy minél több nő dolgozhasson Magyarországon, hiszen ez is hozzájárul a magyar családok biztonságához – ezzel a gondolattal nyitotta meg a konferenciát Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Hozzátette: 2012-ben hatvan ezerrel több nő állhatott munkába mint korábban. A konferencia fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt. Levelét Ékes Ilona országgyűlési képviselő tolmácsolta. A miniszter szerint a kormány utóbbi három éves munkájának eredményeként jelentősen javult a nők foglalkoztatottsága hazánkban.
Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos kiemelte: az Európai Unió Statisztikai Hivatalának legfrissebb adatai szerint az uniós átlaghoz képest több magyar nő tölt be vezető pozíciót munkahelyén.
A konferenciasorozat anyagából egy kétnyelvű kiadvány készül, ezt a tervek szerint áprilisban Brüsszelben is bemutatják.