„Magyarország nem hagyja magát” – aláírásokat gyűjt Egerben is a Fidesz

Egerben is gyűjti a Fidesz az aláírásokat a rezsicsökkentés mellett. Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: ha az energiacégek a küzdelmet választották, ők is küzdeni fognak. Azt is mondta: bár a Fidesz és a KDNP kezdeményezte az aláírások gyűjtését, más pártok szimpatizánsait is várják. Az aláírásgyűjtő íven egy követelés szerepel: a magyar parlament a külföldi és a belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett.

Magyarország nem hagyja magát – ezzel a címmel kezdett aláírást gyűjteni a Fidesz Egerben is. 2013 a rendszerváltás óta az első év, amely nem rezsidíj-emelkedéssel, hanem -csökkentéssel kezdődött – mondta dr. Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott: az állam az emberek pártján áll; az energiacégek eddig súlyos extraprofitot halmoztak föl. A cégek a küzdelmet választották, bíróságon támadták meg a kormány döntését. A bíróság pedig az energiacégeknek adott igazat.
Ha az energiacégek a küzdelmet választották, mi is küzdeni fogunk – mondta a képviselő. Magyarország nem hagyja magát, vagyis nem hagyjuk, hogy az energiaszolgáltatók uralkodjanak felettünk – fogalmazott. Ezért kezdtek aláírásgyűjtésbe. Nyitrai szerint ez a közvetlen demokrácia eszköze.
Habis László a KDNP frakcióvezető-helyetteseként azt mondta: a párt értékrendjében nagy szerepet kapott a szociális piacgazdaság érvényesítése. Polgármesterként pedig úgy fogalmazott: a város sokféle szociális szolgáltatást nyújt, de a védőháló véges. Kiállnak amellett, hogy a rezsi ne nőjön. Nyitrai Zsolt azt mondja: bár a Fidesz és a KDNP indította el az aláírásgyűjtést, várják más pártok szimpatizánsait is, számítanak az ő aláírásukra – ilyen szempontból a nemzet egységes – fogalmazott. Az íveket alá lehet írni a Polgárok Házában, de kitelepülnek a belvárosba, a Lajosvárosba és a Felsővárosba is. Az aláírásgyűjtő íven egy követelés szerepel: a magyar parlament a külföldi és a belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett.