Partnerségi nap

A civil szektor egyre nagyobb gazdasági potenciállal rendelkezik, a nonprofit szervezetek jelentős része járul hozzá működésével a nemzetgazdaság teljesítményéhez, vagyis a bruttó hazai termék alakításához. Ezért is fontos az együttműködés a gazdasági, civil és önkormányzati szereplők között -mondta Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár azon a szakmai fórumon, amelyet az Egri Norma Alapítvány, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Civil Információs Centrum közösen szervezett.

Húsz civil szervezet-köztük az Egri Norma Közhasznú Alapítvány -nyerte el 2012-ben a Civil Információs Centrum címet. Feladatuk, hogy szakmailag támogassák más civil szervezetek működését és elősegítsék a szektoron belüli és szektorközi együttműködés erősítését. Ennek érdekében szerveztek háromoldalú partnerségi napot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvényen dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár arról beszélt, hogy az államnak minden eszközzel kötelessége segíteni a civilek munkáját.
A civilek áldozatkészségét az egri önkormányzat is nagyra értékeli. A város 5 millió 700 ezer forinttal támogatja 2013-ban az egri civil szervezetek szakmai programjainak megrendezését, az Eger Ünnepére egy millió forintot biztosítanak.
A civil szektor ezer ponton kapcsolódik a gazdasághoz-mondta Herman István.Példaként az Egri normát, a szegénygondozás egyik, a világháború után kialakult formáját, valamint napjainkban a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület tevékenységét említette.
A konferencián elhangzott: fontos, hogy a partnerek egymásra találjanak,ebben elengedhetetlen a kommunikáció, a reklám.