A láthatatlan ember arcai

A láthatatlan ember arcai címmel interaktív kiállítás nyílt Gárdonyi Gézáról az egri bevásárlóközpontban. A tárlat főképp a fiatalokat célozza meg: mesesarok, látványelemek, játékos feladatok is várják a látogatókat.

2011 novemberében hozta létre a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Dobó István Vármúzeum azt a közös kiállítást, mely most egy hónapon át, április 21-éig az egri bevásárlóközpontban várja az érdeklődőket. Berecz Mátyás, a vármúzeum megbízott igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: szándékuk az, hogy a kultúrát minél szélesebb körben közvetítve a bevásárlóközpont közönségéhez, a fiatalokhoz is eljuttatják a Gárdonyi életének és műveinek egyes elemeit bemutató anyagot. A láthatatlan ember arcai című interaktív kiállítás összeállítói fontos szempontnak tartották, hogy a múlt és a jelen ötvöződjön a tárlaton: a régmúlt tárgyai és az író élethelyszíneinek mai fotói teszik különlegesé az anyagot. A tárlat több témát dolgoz fel.
A kurátor hozzátette: Gárdonyi valójában nem volt rejtőzködő ember, csak alkotás idejére vonult el a világtól. Nyitott, gyerekeket tanító, mesélő ember volt, a kiállításon ép ezért mesesarkot is kialakítottak a kicsik számára.
A bevásárlóközpont nem először ad helyet kulturális programoknak.
A vándorkiállítást egy hónapig láthatják az egriek, utána Agárdpusztán, az író születési helyén mutatják be az anyagot.