Szóval?! – regionális vitaverseny

Egerben rendezték meg a Szóval?! Vitaverseny regionális döntőjének. Az Európai Unió által kezdeményezett verseny idei témája a közös uniós pénznem szükségessége volt. A régió nyolc csapata érvelt Egerben.

Eger mellett Miskolcról és Tiszaújvárosból is érkeztek csapatok a Szóval?! Című vitaverseny egri fordulójára. Az észak-magyarországi régióból továbbjutott nyolc csapat vett részt a regionális döntőn. A versenyt az Európai Unió és a Külügyminisztérium kezdeményezte, a vitatémák is főként az unióhoz kapcsolhatók.
Idén a közös uniós pénznem használatáról vitáztak a csapatok. Külön termekben feszülhettek egymásnak az érvek. Minden résztvevőnek egy felkészítő csapat segített, akik gyakorló feladatsort állítottak össze a versenyzőknek.
A részt vevők saját iskoláikban, tanáraik segítségével készültek a középdöntőre. A versenyben feladat volt az is, hogy indulat nélkül győzzék meg vitapartnerüket a diákok.
A résztvevő diákok szerint a verseny nemcsak az unióról szerzett ismeretekről szól, hanem a határozott fellépés gyakorlásáról, amit bármely élethelyzetben gyakorolhatnak.
Az egri középdöntőből a tiszaújvárosi és a miskolci csapat jutott a fővárosi döntőbe. A EKF Gyakorlóiskolájának csapata a negyedik, az Andrássy diákjai pedig az ötödik helyen fejezték be a versenyt.