A víz világnapjára hívták föl a figyelmet

Fiatalok táncoltak fürdőköpenyben és úszószemüvegben a Dobó téren. A víz világnapjára akarták ezzel felhívni a figyelmet.

Már gyülekezés közben előkerültek a táskákból a kellékek: volt, aki úszónadrágot hozott, volt, aki szemüveget, a versenyzők saját fürdőköpenyüket. A testnevelő edző szakos főiskolai hallgatók a rekreátorokkal fogtak össze, hogy meghökkentsék egy kicsit a városlakókat. A víz világnapjára hívták így fel a figyelmet.
A hallgatók Harlem Shake-et rögtönöztek a Dobó téren. Úszást is imitáltak a szárazföldön. A flash mob most divatos figyelem-felhívási forma. Egy év alatt ők már a harmadikat szervezik.
A közelmúltban alakult meg Egerben a rekreációs bizottság. Azt vállalták, hogy népszerűsítik az egészséges életmódot. Szintén nemrég indult az Életviteli és Rekreációs Klub a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság szervezésében. A flash mob után a Polgárok Házában folytatták fiatalok. A prevencióról és az egészségügyi szűrésekről hallhattak előadást. A Dobó téren készült felvételek hamarosan a netre is felkerülnek.