A pálinkát és az Egri Csillagot ünnepelték

Tavaly kezdték, idén pedig már a második pálinkafesztivált tartották a pláza udvarán. A hó és a hűvös idő nem ártott a pálinka népszerűségének, azt ilyen időben is lehet kóstolni. Egyedül a főzőverseny maradt el.

A puding próbája az evés, a pálinkáé pedig az ivás – mondja a pálinkaház képviselője. Öt pálinkaház mutatkozott be, hozta el a termékeit. Észak-Magyarországról és Gyuláról érkeztek a pálinkaházak saját minőségi italukkal. Nem csak az számít, milyen pálinkát isznak, az is fontos, hogy hogyan. Mikuska Péter szerint már az otthon főzött pálinkák minősége is egyre jobb. Minőségi pálinkát jó alapanyagból, jó cefrézést követően, jó berendezéssel lefőzve lehet készíteni.
Tavaly rendezték meg először a pláza udvarán a pálinkafesztivált.
Ha vannak ilyen rendezvények, bízni lehet abban, hogy nő a turisták száma is – mondja Szőke István. A fesztiválon ételkülönlegességeket, termelői sajtot, mézet, szarvasgombás termékeket, füstölt húst is lehetett kóstolni és vásárolni. A pálinkafesztivál vendége idén is az Egri Csillag volt. A szervezők szerint az új egri cuvée sikeréhez mindenkinek hozzá kell tenni valamit.