Rendkívüli közgyűlés

Állami ingatlanok térítésmentes igényléséről döntött a városi közgyűlés rendkívüli ülésén. Így rendeződhetnek a Török Fürdő és a reumakórház tulajdonviszonyai, egy lakást igényel még a város, valamint a Hibay Károly utcai óvoda épületét.

A rendkívüli közgyűlést azért kellett összehívni, mert a kormány egy nemrég hozott határozatában március 20-i határidőhöz kötötte az igények befogadását. Egy korábbi közgyűlésen született döntés arról, hogy az önkormányzat lajstromozza, milyen állami tulajdonú ingatlanokra tart igényt.
A Török Fürdő és a Reumakórház épülete 3 helyrajzi számon van.
A Fürdő utca 3-4. szám alatti épületegyüttes építészetileg és funkcióját tekintve is összetartozik, ezért szükséges a tulajdonviszonyok rendezése.
Emellett a Török fürdő fejlesztése kapcsán vállalt fenntartási kötelezettségek teljesítését is segítheti ez.
A Dr. Nagy János utcában egy 11 lakásos társasházban 10 önkormányzati tulajdonú bérlakás van. Az 1 állami tulajdonú lakásra tart igényt a város. A Hibay Károly úti óvoda állami tulajdonban van, az intézményt az önkormányzat üzemelteti, ezen épület tulajdonjogát is szeretné megkapni a város.
Országosan több mint 3 ezer ingatlan iránt jeleztek igényt az önkormányzatok, várhatóan hamarosan, gyorsított eljárásban születik döntés a kormányzat részéről.
Az előterjesztést egyhangúlag támogatta a képviselőtestület.