Pályán a Csillag

Március 15-én egyszerre mutatták be a borászok a 2012-es Egri Csillagot. Egyre többen készítik az új egri fehér cuvéet. 2012-ben már több mint ötven borász.

Tizenöt Egri Csillag mutatkozott be március 15-én. Tavaly határozták el a borászok, hogy a nemzeti ünnep estéjén kóstolhatja először, egyszerre a Csillagokat a nagyközönség. A hó és a rossz idő miatt a rendezvény beszorult térről a borházba.
Gál Tibor borász elmondta: 2010-ben még csak nyolc termelő készített Csillagot, a következő évben 27, tavaly már több mint ötven. Tavaly 350 ezer palack Csillag, idén félmillió palack kerül a piacra. A borvidék két borról szól, a Bikavérről és az Egri Csillagról – mondta. Amikor megfogalmazták a borvidék stratégiáját, ezekre helyezték a hangsúlyt.
A polgármester köszöntötte az új jövevényt. Majd azt mondta: az egrieknek több csillaguk is van.
Gál Tibor egy magnum palack Csillagot adott át Habis László polgármesternek. Az első vendégeknek ő töltött. Március 21-én a fővárosban mutatkozik be az Egri Csillag. Április 27-én pedig ismét megrendezik az Egri Csillag Fesztiválját a várban. A csillagok hamarosan Superior és Grand Superior minőségben is