VI. Gyergyák Magda Úszó Emlékverseny

A hétvégén 22 egyesület, több mint 400 úszója nevezett a VI. Gyergyák Magda Úszó Emlékversenyre. Az Egri Úszó Klub sportolói közül 91-en álltak rajthoz a hazai versenyen. A nem hivatalos éremtáblázatot nagy fölénnyel, 55 éremmel az egriek nyerték.

A hazai versenyzők 24 arany-, 18 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek. Ennél is többet mondanak az időeredmények. Az 1999-es születésű Szilvási Gréta mindhárom egyéni számában első lett. 200 mellen városi csúcsot úszott, 100 pillangón és 200 vegyesen pedig országos ranglista első időt ért el.
Az említett hollandiai Ifjúsági Olimpia július közepén lesz. Grétán kívül – az egyéni számokat tekintve – még egy egri versenyző volt, aki három számban is győzedelmeskedett. Holló Balázs 200 gyorson, 200 vegyesen és 100 pillangón is korosztálya legjobbja volt.
Az aranyüst Nemzetközi Úszóverseny Dunaújvárosban lesz, március 27-én, a serdülő országos bajnokságnak pedig Eger lesz a házigazdája, augusztus 1-től.
A 200 női gyors abszolút győzteseként Vályi Vanda nyerte a Gyergyák Magda emlékverseny különdíját. Vanda elsősorban vízilabdázó, de tehetséges úszó is egyben.
A Kovács Ottó által irányított edzői team, a Pohl Anette, Sallai Bea, Patkó Kata, Rostás Andrea, Erdélyi Krisztina által felkészített Egri Úszó Klub nyerte az egri versenyen a nem hivatalos éremtáblázatot a Debreceni Sportcentrum és az ózdi Fiedler SE előtt.