Harmincmillió Felnémetnek

Több mint 30 millió forint értékű felújítás, út-és járdaépítés várható idén Felnémeten – jelentette be Rázsi Botond képviselő a Pásztorvölgyben tartott lakossági fórumon. Ekkora összeget nevesítettek a költségvetésben, ezen felül a szokásos karbantartást és kátyúzást is elvégzik a városrészben.

A 30 millió forintból utat és járdát építenek Felnémeten, foglalkoznak a csapadékvíz-elvezetéssel, az intézményekkel. Ezen felül közösségi programokra is marad pénz – jelentette be Rázsi Botond alpolgármester, a városrész Fidesz-KDNP-s képviselője. Az elmúlt években közel negyed millió forintot fordítottak évente a felnémeti civil rendezvényekre. Idén is ennyit tervez a képviselő. Felnémet őrzi az identitását, erős a civil közösség – mondja Rázsi Botond. Szerinte ennyi pénzt a közelmúltban egyik évben sem fordítottak Felnémetre, mint idén fognak.
Idén tízmillió forintból utat építenek a Vadrózsa utcában, a Boross Endre utca közvilágítását fejlesztik, járdát építenek a Szarvaskői utcában ötmillió forintból, és javítják az Egri út járdáját. Megoldják a csapadékvíz-elvezetést az Alvégi úton, a Béke utcában pedig bővítik az átereszt. Lecserélik az óvoda vízmelegítő bojlerét, központi kéményt építenek, az iskolában pedig a tantermek padlóburkolatát cserélik. A Pásztorvölgyben húzódó árok tisztításához a börtön és a Városgondozás segítségét kérték. A harmincmillióból közel négymillió forint felhasználásáról szabadon dönthetnek a felnémetiek, a képviselő várja a javaslatokat.