Főiskolai hírek

Az idegennyelvek területén szélesíti képzési kínálatát az Eszterházy Károly Főiskola. A nyelvvizsga hiányában diplomázni nem tudó hallgatókat segítené az intézmény a nyelvi képzés erősítésével. A gyakorlóiskolában a fiatalok természettudományos kísérleteinek teremtettek megfelelő feltételeket. Ezekről is szó volt a főiskola sajtótájékoztatóján.

A hallgatói mobilitást és az idegennyelvi képzést is erősítenék az Eszterházy Károly Főiskolán. Tarnóc András, a program felelőse elmondta: azt szeretnék, ha minél kevesebb hallgató esne el diplomájától a nyelvvizsga hiánya miatt. Újdonság, hogy a már nyelvvizsgával rendelkezők egy második idegennyelvet is felvehetnének. A közkedvelt angol, német és francia mellett az oroszt, olaszt, spanyolt vagy kínait is elsajátíthatnák a hallgatók.
Az EKF gyakorlóiskolájának képviselői az intézmény természettudományos fejlesztéseiről számoltak be. Az iskolában újonnan kialakított laboratóriumot számos környékbeli és egri diák látogatja.
Az intézményben az önkéntes munkavégzést is ösztönzik, korrepetálást, környezetrendezést végezhetnek a középiskolások. Egy másik pályázatnak köszönhetően pedig több idegen nyelvi és környezetvédelmi tábort szerveznek a diákoknak.