Bővülő pedagógusképzés

Újabb karral bővül a tervek szerint az Eszterházy Károly Főiskola. Az intézményhez csatolhatják a Miskolci Egyetem kihelyezett sárospataki karát. A szintén pedagógusképzésben elöljáró intézmény Kari Tanács és az EKF Szenátusa is megszavazta a döntést. A két intézmény most az emberi erőforrások miniszterének jóváhagyására vár.

Az egri főiskola hallgatóiként tanulhatnak szeptembertől a sárospataki pedagógusképzésben részt vevők is. A Miskolci Egyetem kihelyezett Comenius Főiskolai Karával együtt a régió pedagógusképzésének abszolút központja lehet az EKF – számolt be róla Hauser Zoltán, az egri főiskola rektora.
Sárospatakon a kisgyermektanító képzésnek van hagyománya. Hauser Zoltán szerint meg kell erősíteni az ottani óvó- és tanítóképzést. Utóbbi Egerben is újraindulna, amely 1949 óta szünetel az intézményben. A két intézmény egyesülésének ügyében Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumában tárgyalt a felsőoktatásért felelős államtitkárral és a terület felelőseivel.
A sikeres átadás-átvétel után a rektor szerint a legfontosabb feladat a két intézmény képzési kínálatának egyeztetése lesz.