Kiestünk a top 10-ből

Bár nőtt az itt töltött vendégéjszakák száma, a top 10-ből kiesve már csak a 11. leglátogatottabb turistacélpont Eger. Főként fürdővárosok előznek meg bennünket. A kelet-magyarországi települések között továbbra is előkelő helyet foglal el a megyeszékhely, megelőzve Debrecent és Szegedet is.

Többen voltak kíváncsiak Egerre tavaly mint korábban, a tíz leglátogatottabb hazai település közé most mégsem került be a megyeszékhely. A Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerint azonban ijedtségre semmi ok, egyre több turista látogat el Egerbe, idén pedig a Gárdonyi Év programjai is sokakat vonzhatnak a városba.
A belföldi turisták tekintetében továbbra is tizedikek vagyunk. Főként fürdővárosok előznek meg minket a listán, Hévíz és Hajdúszoboszló ott van az első háromban. Az Egri Termálfürdő strandfejlesztésével Eger is felzárkózhat hozzájuk a szakemberek szerint. Az egri idegenforgalom áttekinthetőbb működését várja az önkormányzat a Művészetek Házának átalakításától is, melynek élére új ügyvezetőt neveznek ki márciusban.
Idén egyébként az egri vár rendezvényein sok látogatóra számít a város, a Gárdonyi Év programjainak kiemelt helyszíne lesz a vár.