Munkáltatói fórum

Munkáltatók tájékozódhattak az aktuális munkaerő-piaci helyzetről és az igényelhető bértámogatásokról a járási munkaügyi kirendeltségen. A hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését kiemelt támogatásokkal segíti a munkaügyi központ.

Elsősorban kis-és középvállalkozások képviselőinek tartottak munkáltatói fórumot az Egri Járási Munkaügyi Kirendeltségen. Ők azok, akik a legtöbb támogatást vehetik igénybe 2013-ban. Boncz László, az Egri Járási Hivatal vezetője a közigazgatás terén történt változásokról beszélt. A kormányablakok hatékonyságát hangsúlyozva elmondta, hogy az egyablakos ügyintézéssel egy helyen közel kétezer ügykört lehet majd intézni. Szabó Ferenc, egri kirendeltségvezető a munkáltatók által igénybe vehető támogatásokról tartott tájékoztatót. Elhangzott: idén a hátrányos helyzetűek elhelyezkedését támogatják nagyobb mértékben, uniós források felhasználásával.
Tartósan munkanélküliek, pályakezdő fiatalok, ötven évesnél idősebb álláskeresők és alacsony iskolai végzettségűek sorolhatók a támogatottak körébe. A kirendeltségvezető szerint Heves megyében a pályakezdő fiatalok helyzete a legelkeserítőbb. Arányuk negyven százalékkal megugrott a legfrissebb adatok szerint. Heves megyében egyébként a pétervásárai és a hevesi kirendeltségen jelentkeznek be legnagyobb arányban munkanélküliként.