Férfi OB I.: ZF-Eger – BVSC 8-1

A férfi vízilabda OB I. hétközi, szerdai fordulójában a Főiskola 5-5-ös döntetlent játszott a Ferencvárossal, míg a ZF-Eger 8-1-re győzött a BVSC ellen. Gerendás György a mutatott játékkal nem volt megelégedve, különösen azért nem, mert szombaton a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, Belgrádban ennél sokkal jobb teljesítményt kell nyújtania a csapatnak.

A férfi vízilabda OB I. 21. fordulójában a BVSC-t fogadta a ZF-Eger együttese. A fővárosiak az előző fordulóban 10-9-re verték a Honvédot, míg az egriek idegenben 9-6-ra a Fradit. Különös apropóját adta a mérkőzésnek, hogy nemrég kiderült, az egri klubnál jövőre a Vasutasok jelenlegi trénere, a korábban Egerben is játszó Dabrowski Norbert lesz Gerendás György segítője, majd két év múlva a csapat vezetőedzője.
A hazaiaknak majdnem 5 perc után sikerült Gór-Nagy révén a vezetést megszerezni, addig minden kísérletet hárítottak a BVSC-sek. Gerendás György másfél perccel az első negyed vége előtt már időt kért, de még így sem sikerült a jól védő Györke kapujába betalálni. A következő negyed is a kihagyott helyzetekről szólt. Salamonnak másfél perccel a félidő előtt sikerült újra betalálnia, így a félidőben az Egerben ritkának számító 2-0-ás eredményt mutatta az eredményjelző. A nagyszünet után némileg javult a helyzetkihasználás, 7-0 után 1 perc 15 másodperccel a vége előtt egy megpattanó lövésből Szűcs révén szépített a BVSC. A vége 8-1 lett az Egernek. Egy gólt kapni egy meccsen nem rossz eredmény, viszont elől most nagyon nem ment a játék.
A Vasast az előző fordulóban négy góllal verte a Szeged a Komjádiban, így most már a vesztett pontokat illetően is második az Eger. Szombaton a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, Belgrádban a friss szerb kupagyőztes Crvena Zvezda lesz Birosék ellenfele, majd 14-én a Szolnok jön Egerbe.