Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió?

Az európai uniós tagság előnyeiről indított tájékoztató kampányt a külügyi tárca, az Európai Bizottság magyarországi képviseletével és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közösen. A program elsősorban a fiatal korosztályt kívánja megszólítani. A kampány fő üzenete, hogy magyarnak és európainak lenni nem zárja ki, ellenkezőleg kiegészíti, erősíti egymást- hangzott el a Dobó István Gimnáziumban.

Szabad munkavállalás, ösztöndíjprogramok, egységes piac, dohányfüstmentes munka- és szórakozó-helyek, kedvezőbb mobiltarifák-többek között ezeket köszönhetjük az európai uniós tagságnak. Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Az eltelt időszak tapasztalatairól, a tagság gazdasági, társadalmi, oktatási, kulturális előnyeiről kampány keretében, politikusok és EU szakértők tájékoztatják a fiatalokat .
Az uniós rendezvény a héten kezdődött Dobós Tudományos Napok egyik színfoltja-mondja az igazgatónő. Bár a fiatalok már beleszülettek az uniós létbe, olyan érdekes kérdésekre kaphatnak választ: mennyiben lennének mások a mindennapjaink, hogyan alakulna az életünk, ha nem lenne EU. A tanulók szerint Magyarország sokat profitált a csatlakozásból. Az Én Európám névre keresztelt kampány többek között Budapesten, Győrben, Szegeden, Miskolcon folytatódik és március 25-ig tart.