Utazás kiállítás

Vendégvárók mutatták meg magukat a fővárosban szervezett Utazás kiállításon. Eger idén kiemelten a Gárdonyi-évhez kapcsolódó programokat népszerűsítette. Az Utazás vásár díszvendégei Nyíregyháza és Szlovákia voltak.

Idén harminc ország mutatkozott be a 36. Utazás kiállításon. Ötszáz standon várták a látogatókat a térségek képviselői. Az egri standon a Gárdonyi-emlékévhez kapcsolódó programok kapták a legnagyobb hangsúlyt idén. Egri vitézek, jó borok csalogatták a látogatókat. A nemrég elkészült szálláskatalógusból és programfüzetből is tájékozódhattak az Eger iránt érdeklődők. Az Egri Termálfürdő is megjelent az egri standon. Az Utazás kiállításon mutatták be először a közönségnek a megújuló strand látványterveit. Eger és a térség a régióval közösen jelent meg idén a vásáron. Ekkora standon még egyik évben sem mutatták be a régió turisztikai kínálatát az érdeklődőknek. Fehér István színművész csalogatta a standhoz a látogatókat. Célba dobással nyerhettek bort a legszerencsésebbek. Az Utazás kiállításra sok fiatal csoportosan érkezett. Voltak, akik tanulmányaikhoz gyűjtöttek információt és sokan a családdal is ellátogattak a vásárra.
Az expo idei díszvendégei Nyíregyháza és Szlovákia voltak. Nekik szélesebb megjelenésre volt lehetőségük a négynapos vásár ideje alatt. Tavaly egyébként több mint negyvenezren látogattak el a kiállításra. Idén is nagy volt az érdeklődés.