Uszonyosúszók világkupája

Idén is Eger adott otthont az Uszonyosúszó Világkupa első fordulójának. Nyolcadik éve rendezik Egerben a világversenyt. Tizennégy ország sportolói álltak rajtkőre a hétvégi versenyen.

Ezúttal az uszonyosok vették birtokba a Bitskey Aladár Uszodát. Egerben rendezték a CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. Tizennégy országból érkeztek a sportolók, több mint ötven klub versenyzői álltak rajtkőre két nap alatt.
Az uszonyos gyorsúszás kifejezetten magyar felségterületnek számít Kosina Gergő és Senánszky Petra jóvoltából. Mindketten vízbe ugrottak Egerben. Petra a Világkupa első napján rögtön országos csúcsot javított 50 méteren.
A Kolumbiai Világjátékokon egyéniben is induló Székely Lilla jó időket úszott Egerben is. 100 méteres uszonyosúszásban és 50 méteres felszínin is indult. Jelen állás szerint Kanyó Dénes egyedüli férfi indulóként utazik majd a Világjátékokra. A hosszabb távú búvár, és felszíni úszásra specializálódott versenyző Egerben is remekelt.
Első ifjúsági világversenyén az egri Pekk Nikolett célja csakis saját idejének javítása lehetett. Talán az izgalom miatt ez még nem sikerült neki. A kupa legeredményesebbjei a papírforma szerint az ukránok és az oroszok lettek, de a magyar versenyzők is szépen szerepeltek.