Szent Johanna

Új bemutatóra készül a Gárdonyi Géza Színház: ezúttal a Szent Johanna című szatirikus tragédiát mutatják be Blaskó Balázs rendezésében. A darab a 15. században élt francia nemzeti hős történetén keresztül képet fest a kor világi, vallási és egyéni érdekeinek ütközéséről is. A főszerepben Marjai Virágot láthatjuk.

Jeanne d’Arc, Szent Johanna, az orleans-i szűz, a franciák, a hit és a nők emblematikus alakja mindössze tizenkilenc évet élt.
Kemény katona és gyengéd, hívő nő volt egyszerre, akinek alakját sok irodalmi alkotás feldolgozta. A Nobel-díjas George Bernard Shaw 1923-ban írta meg Szent Johanna című drámáját, melyet most a Gárdonyi Géza Színház is színre visz. Blaskó Balázs, a darab rendezője szerint a mű több szempontból ma is aktuális: amellett, hogy a hatalom összecsapásáról, a világi, vallási és egyéni érdekek ütközéséről szól, példaértékű lehet a ma embere számára is az a hit, mely Johannát vezeti.
Blaskó Balázs hozzátette: azért is vette elő ezt a darabot, mert talált egy olyan színésznőt, aki alkatilag és művészileg is alkalmas erre a szerepre. Marjai Virág pályája eddigi legfontosabb állomásának tekinti ennek a különleges nőnek a megformálását.
A színház minden férfiszínészét felvonultató darab bemutatóját március 1-jén láthatja a közönség.