Torna Diákolimpia

A középiskolásoknak kiírt torna diákolimpiai elődöntőben – a lányoknál – három egri csapat, a Dobó, a Gárdonyi és a Szilágyi nevezett. Mindhárman bejutottak a március 9-i fővárosi országos döntőbe. A Dobó és a Szilágyi harmadikként, a Gárdonyi pedig hatodik helyen.

Szombaton az egri csapatok közül a Dobó a harmadik, míg a Gárdonyi a hatodik helyen kvalifikálta magát a budapesti folytatásra. Mi a vasárnapi versenyt, és ott is különös tekintettel az egri Szilágyi teljesítményét követtük nyomon.
A lányokat négy állomáson, az ugrásnál, felemás korláton, gerendán és talajon csapatban, illetve egyénileg is értékelték.
Az első állomás az ugrás, ahol mindenkinek két próbálkozása volt. A jobbik eredményt számították be. Itt a pápaiakkal holtversenyben a harmadik helyen zártak az egri lányok.
A felemáskorlát is hasonlóan sikerült, bár a lányok önmagukhoz képest sokat javítottak.
A gerenda a nagy szelektáló szer. Hasonlóan az előző két szerhez, itt is – esés nélkül – harmadik lett a Szilágyi. A zárás talajon volt.
Itt már mindenki felszabadultan versenyzett. Egy 8,9-es gyakorlat mellett csak úgy röpködtek a 9 pont fölötti eredmények. Nem csoda, ha a talajt a Szilágyi nyerte, e mellett a többi számban harmadik volt az egri iskola. A saját számítások szerint 180,2 lett a Szilágyi összpontszáma. Ilyen eredményt még sosem produkáltak a lányok.
Egyéniben Molnár Csenge a szombathelyi Gloknitzer Júliával együtt második helyen zárt.