Program a felsőoktatási sport fejlesztésére

A felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját, a Hajós Alfréd tervet mutatta be a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség a főiskolán. A terv a 2013 és 2020 közötti időszakra készült, a MOB-on keresztül terjesztik a sportpolitikáért felelős miniszter elé. Az ország jelentősebb egyetemein, főiskoláin pedig megvitatják.

Szakmai egyeztetést tartottak a Líceumban a Hajós Alfréd tervről. Hauser Zoltán rektor azt mondta: a főiskola elkötelezett a sportolói életpálya, az egészségmegőrzés mellett. Büszkék az EKF sporteredményeire – nem csak azokra, amelyek reflektorfényben vannak, az egyéni teljesítményekre is. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke arról beszélt: a kormány felismerte, hogy milyen jelentősége van az egyetemi – főiskolai sportnak. Ez az az életkor, amikor utoljára sportos életre lehet nevelni a fiatalokat, befolyásolni az életmódjukat. Szeretnék azt is elérni – mondta az elnök .-, hogy a jelenlegi tíz százalék helyett a hallgatók legalább húsz százaléka sportoljon rendszeresen.
A Hajós Alfréd terv kiterjed a versenysportra, a szabadidősportra, az egyetemi sport-infrastruktúra fejlesztésére. Fontosnak tartják a feltételek biztosítását ahhoz, hogy a hallgatók eredményesen vegyenek részt világversenyeken, Universiadékon, és növelni kell az egyetemi bajnokságok színvonalát és népszerűségét. Hosszú távú cél az infrastruktúra fejlesztése.