Nyugat a Sanctában

A Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása mutatja be a Nyugatot Egerben. A huszadik század meghatározó folyóiratát a Sancta Maria Iskolában ismerhetik most meg egri és környékbeli fiatalok. Korabeli fotók, kéziratok és hangfelvételek hívják fel a diákok figyelmét a nyugatosok jelentőségére.

Az Anna Frankról és a Trianonról szóló vándorkiállítások után most a Nyugatot mutatja be a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása az angolkisasszonyok iskolájában. Az iskola egykori tanra, Dr. Lisztóczky László irodalomtörténész megnyitójában hangsúlyozta: a Nyugat a huszadik század legjelentősebb magyar lapja volt. A kiállítás kurátora, Kelevéz Ágnes szerint a tárlat az egyes szerzők munkásságán keresztül mutatja be a Nyugat egységes gondolatiságát.
A kiállítás egyik érdekessége, hogy a szerzők óriás arcképei között járva, tekintetük kereszttüzében élvezhetik a kiállítást a látogatók. A diákoknak írásbeli feladatsor és két interaktív panel segíti a téma feldolgozását.
A kiállítás azokra a szerzőkre is felhívja a figyelmet, akiket a tanórákon kevésbé ismerhetnek meg a fiatalok. Az érkező egri vagy környékbeli iskolás csoportokat a Sancta Maria diákjai kísérik végig a tárlaton. A kiállítás március nyolcadikáig marad Egerben.