Ellenőrzések a nemdohányzókért

Újabb ellenőrzésekkel próbálják kiszűrni a tilosban dohányzókat. A közegészségügyi felügyelők közterületen, munkahelyeken, iskolákban és vendéglátósoknál razziáznak március elejéig. Magyarországon a felnőtt lakosság több mint fele dohányzik.

A legtöbb közintézményen már kint kell lennie ennek a táblának. A nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében az arra kijelölt helyen lehet csak cigarettázni. Most újabb ellenőrzés sorozat védi a nemdohányzókat. A közegészségügyi felügyelők buszmegállókban, bevásárlóközpontokban, munkahelyeken, közintézményekben is figyelik a szabályszegőket.
Az ellenőrzésekre kiemelten március harmadikáig lehet számítani, de az akció időszakán kívül is készülhetnek egy-egy szemlére az intézmények. A Heves megyében eddig végzett ellenőrzésekből kiderült, hogy a legtöbb intézmény betartotta az előírásokat. Gondot a dohányzóhelyek nem megfelelő kijelölése okozott csak néhány esetben. Magyarországon egyébként a lakosság 29 százaléka dohányzik. Ez a felnőttek több mint felét jelenti.