Nyitott kapukkal várják a diákokat

Nyílt napra várta a végzős középiskolásokat az Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszertudományi Intézete és az Egerfood Regionális Tudásközpont. A fiatalok természettudományok iránti érdeklődését látványos kémiai kísérletekkel, a szaklaboratóriumok megtekintésével , a főiskola képzési kínálatának bemutatásával igyekeztek felkelteni.

Napjainkban az egészséges életmód térhódításával, egyre nagyobb az igény az egészségvédő hatású élelmiszerekre. Ezen piaci űr betöltésére hivatott az Eszterházy Károly Főiskolán létrejött Egerfood Regionális Tudásközpont, amely tevékenysége során az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalkozásokkal közösen innovatív termékeket és technológiákat fejleszt ki, segít piacra. Eredményeik hozzájárulnak az oktatás, kutatás színvonalának emeléséhez is, a sikerhez azonban nélkülözhetetlen a megfelelő élelmiszeripari szakemberek kinevelése. Ezt szeretné elősegíteni a főiskola ipari partnereivel közösen kialakított ösztöndíjprogramjával.
Az egri felsőoktatási intézményben folyamatosan dolgoznak azon, hogy tovább bővítsék a képzési palettát. A kémikus képzésen belül továbbra is lehet borász-analitikus szakirányt választani. Erre építve szeretnének a későbbiekben élelmiszervegyész szakirányú mesterképzést indítani.
A nyílt napon bejelentették azt is, hogy a FOODTESZT elnevezésű élelmiszer-biztonsági és fogyasztóvédelmi középiskolai tanulmányi versenyt idén szeptemberben rendezik meg.