Tájékoztató a költségvetésről

A költségvetési egyensúly biztosítása az idei évben is fontos célkitűzés, a város önkormányzata működési hitel nélkül gazdálkodik 2013-ban is- mondta Csathó Csaba, a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság elnöke a Fidesz sajtótájékoztatóján. Martonné Adler Ildikó, a párt egri szervezetének elnöke arról beszélt, hogy javaslatokat készítenek a költségvetéshez, amellyel az egri polgárok életminőségének javítását szeretnék elősegíteni.

Az idei év komoly változásokat hozott a magyar közigazgatási rendszerben, így az önkormányzatiságban is. A kormány a korábban tapasztalható káosz helyett rendet teremtett, a kiszabadította a hitelcsapdából az ország önkormányzatait, így azok mostantól saját feladataikra koncentrálhatnak-mondta bevezetőjében ifj. Herman István, a Fidesz Egri Szervezetének ügyvezető alelnöke. Csathó Csaba, a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság elnöke hozzátette: az adósságkonszolidációval Eger is jól járt, mintegy négy milliárd forintot vesz át az állam a várostól, ezenkívül Eger egymilliárd forintos támogatást kapott a kormány decemberi döntésének megfelelően. Az önkormányzatnak így sikerült biztonságos, hiány nélküli költségvetést összeállítani. A város a tartalékképzésre is nagy hangsúlyt fektet, a 13 milliárdos főösszeg 0, 14 %-át fordítják tartalékra. Vállalkozásélénkítő programokat terveznek, de a tervek között szerepel a külterületek hasznosítása is, amely megoldást jelenthetne a közmunkások foglalkoztatására.
Martonné Adler Ildikó a Fidesz Egri Szervezetének elnöke arról beszélt, hogy a párt javaslatokat készít a költségvetéshez, amellyel az egri polgárok életminőségének javítását szeretnék elősegíteni. Meghirdetik a „Több szolgáltatást az egrieknek” programot.
Elhangzott az is, a képviselői keret összege idén megduplázódik, így nagyobb figyelmet fordíthatnak a körzetek problémáinak gyorsabb megoldására.