Jobbik: hátrányos megkülönböztetés

Nem beszélhetünk sem esélyegyenlőségről, sem egyenlő bánásmódról Egerben a Jobbik meghirdetett rendezvényei kapcsán – jelentette ki Bognár Ignác. A párt elnöke sérelmezte, hogy Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő február 8-ra hirdetett előadását az utolsó pillanatban más helyszínen kellett megtartani, pedig érvényes szerződés volt a kezükben. Bognár Ignác hozzátette, hogy nem akarják kellemetlen helyzetbe hozni a várost így nem tesznek jogi lépeseket, de a jegyzőtől azt kérik, tárgyalják újra a szerződés ezen pontját. Tóth István a párt képviselője emellett azt is sérelmezte, hogy a Jobbikot nem hívták meg a székely zászló kitűzésére.

A plázában tartotta volna fórumát február 8-án Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, végül a belváros egyik éttermében kaptak helyet.
Bognár Ignác a jobbik egri elnöke az aláírt szerződést mutatja. E szerint negyven ezer forintban állapodtak meg az Agria Film Kft.-vel a február 8-i és egy későbbi február 25-ei rendezvényük megtartásában. Bognár Ignác megalázónak és kirekesztőnek nevezte a párttal szembeni bánásmódot. Emiatt a február 25-re tervezett Novák Előd és Mirkóczki Ádám előadását hirdető plakáton már új helyszín szerepel. Tóth István képviselő ugyanakkor azt sérelmezte, hogy pártjukat nem hívták meg a székely zászló egri kitűzésére, pedig mint mondta: négy nappal az esemény előtt jelezték a polgármesternek, hogy támogatják a zászló kitűzését az egri városházára.