Vállalkozói akadémia

Gazdasági tematikájú vállalkozói akadémiát indít vállalkozásvezetőknek a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az ingyenes szakmai konzultációsorozatra olyan cég- és ügyvezetőket, tulajdonosokat várnak, akik nem feltétlenül szakmabeliek, de fontosnak tartják, hogy tisztában legyenek a legfontosabb aktuális számviteli és adózási kérdésekkel, a banki hitelbírálat rejtelmeivel.

A konzultációkat azoknak a cégvezetőknek, cégtulajdonosoknak ajánlják, akik hasznosnak érzik, hogy megismerjék a bérköltség optimalizálásának lehetőségeit, tudjanak „olvasni” egy vállalkozás mérlegéből és eredménykimutatásából, valamint meg szeretnék érteni a legfontosabb mutatószámok jelentését.
A vállalkozói akadémiát azért indították el a szervezők, mert tapasztalataik szerint nagyon le vannak terhelve a könyvelők, és nem mindig van arra kapacitásuk, hogy a tulajdonos szemszögéből gondolkozva tegyenek javaslatokat a vezetőknek vagy a tulajdonosoknak.
Első alkalommal a vállalat számviteli és adópolitikájának megtervezéséről, valamint az új adónemekről, így a kisvállalati adóról, a KIVA-ról és a kisadózók tételes adójáról, a KATA-ról hallhattak információkat a résztvevők.
Az előadások kéthetente csütörtökönként 10 órakor kezdődnek az iparkamara Faiskola úti székházában. A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utolsó konzultáció, április 11-én lesz, ahol a vállalati tervezés és a kontrolling rendszerek jelentőségével, hasznosíthatóságával, a kontrollálatlan tevékenység lehetséges következményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.