Teremíjászat

Az íjászat nem csak szabadban űzhető sport, télen is rendeznek teremversenyeket. Az Unicornis Egri Íjász Sportegyesület regionális minősítő és kvalifikációs teremíjász kupára 84 nevezés érkezett. Az egrieknél az utánpótlás versenyzők közül ketten is teljesítették a kvalifikációs szintet.

Sokan már egészen fiatal korban elkezdik ízlelgetni azt a szót, hogy íjászat. A hétvégi, egri Észak-Magyarországi regionális minősítő és kvalifikációs teremíjász versenyre 84 nevezés érkezett, jellemzően a régióból. Az Unicornis Egri Íjász SE versenyén korosztályok és kategóriák szerint értékelték a versenyzőket.
A felnőttek 18, míg az utánpótlás tagjai 10 méterről, összesen 60 lövést adtak le a célokra. Aki jól teljesít az ilyen versenyeken, arra az országos edzők felfigyelnek.
A regionális teremversenyek zárásaként Országos Bajnokságot rendeznek, ahová a legjobbak kapnak meghívást. Ez idén március 23-24-én lesz. A szihalmi Nahóczki Péter, többszörös 3D-, terep- és teremíjász magyar bajnok, 3D Európa-bajnok ezen a versenyen tradicionális íjjal indult.
A szervező, Unicornis Egri Íjász SE tagjai elsősorban a verseny zökkenőmentes lebonyolításában segédkeztek. A hazaiak közül a serdülő korú Molnár Brendon, valamint a gyermek korcsoportos Kovács Bence – mindketten vadászreflex íjjal – teljesítette a kvalifikációs szintet. Ezen kívül több kategóriában szereztek még érmes helyezéseket az Unicornis versenyzői.