Klasszikusok új köntösben

A gyermekek tanórán kívüli nevelését, képességeik kibontakozását segíti a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Sulitéka programja, melyet tavaly októberben indított el az intézmény. Ennek keretében Magyar klasszikusok új köntösben címmel irodalmi előadás-sorozatra is várják a fiatalokat. Az első előadáson dr. Takaró Mihály irodalomtörténész Arany Jánost és művészetét mutatta be a diákoknak.

A Sulitéka program során a kulturális intézmények részt vesznek a tanórán kívüli oktatási munkában, ezzel is segítve a gyermekek kulturális nevelését, személyiségük fejlődését, képességeik kibontakoztatását. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a pályázat három féléves időtartama alatt több mint 1300 fiatal számára szervez különböző programokat, ennek egyik állomása volt dr. Takaró Mihály rendhagyó irodalomórája.
Az Arany Jánost bemutató irodalomóra dr. Takaró Mihály előadás-sorozatának első része. Az irodalomtörténész szerint a tankönyvek nem megfelelően mutatják be a klasszikusokat.
Az előadás során tényekkel, életrajzi adatokkal, rendhagyó műértelmezéssel mutatta be az irodalomtörténész Arany János valódi arcát és művészetét.