Eredményes volt a megyenap – hatmilliót adtak a szerencsétlenül járt családnak

Kis Károly labdarúgóedző és Bolyki János borász lett Heves megye nagykövete. A címet Heves megye napján adták át. A harmadik megyenap is jótékony célú volt: egy karácsondi családnak gyűjtöttek. Közel hatmillió forintot tudnak nekik átadni, hogy új otthont építsenek.

Három éve váltotta fel a korábbi megyebált Heves megye napja. Minden évben jótékony célra gyűjtenek. Idén Horváth László kormánymegbízott javaslatára egy karácsondi családot támogatnak. A család háza újév hajnalán leégett. Két autista gyereket nevelnek.
Két évvel ezelőtt 6,5 millió forint gyűlt össze a megyei kórház gyermekosztályának támogatására, tavaly egy magzatészlelő monitort vásároltak a kórháznak.
Idén adták át először a Heves megye nagykövete címet. Kis Károly Puskás Ferenc-díjas labdarúgó-edző és Bolyki János borász lett a megye nagykövete. A jótékonysági esten telt ház előtt lépett fel a Csík Zenekar. A karácsondi családnak közel hat millió forintot gyűjtöttek össze, ehhez a ZF és a Mátrai Erőmű 4 millió forinttal járult hozzá. Így a házát vesztett család egy új, kulcsrakész otthont kaphat. Horváth László kormánymegbízott úgy fogalmazott: a megyenap a szeretet napja.