Gasztronómiai fesztivál Tardon

Huszonöt csapat versengett szombaton a Borsod megyei Tardon, ahol nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hurkafesztivált. A versenyzők a hagyományos véres és májas hurkák , valamint egyéb különlegességek töltésében mérhették össze tudásukat, emellett a szalonna, a házilag készített savanyúság és forralt bor-készítésben is bizonyíthatta bárki tehetségét.

A farsang a disznóvágások, disznótorok ideje. Most sem csalódott az, aki február 9-én, szombaton Tardra látogatott. Több mint hetvenöt féle hurkát és ötvennégy féle szalonnát zsűriztek a szakemberek, amelyeket természetesen meg is lehetett kóstolni. Ezeken kívül megrendezték a házi savanyúságok és forralt borok vetélkedését is. A hurkafesztivált azért rendezik meg évről-évre, hogy ápolják a régi falusi hagyományokat.
A hurkakészítéshez minden versenyzőnek biztosították az alapanyagot, a résztvevőknek a fűszerezésről és egyék kellékekről kellett gondoskodni.
Idén Erdélyből, Sepsiszentgyörgyről is beneveztek a fesztiválra.
Míg a csapatok lelkesen töltöttek, és sütöttek, addig színes kulturális programok, műsorok felváltva szórakoztatták a vendégeket.