Fidesz: 80-90 ezer forinttal is csökkenhet éves szinten a rezsi

Vannak még szolgáltatók, akik ellenállnak a rezsicsökkentésnek – mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. De azt ígérte: le fogják törni azokat, akik trükköznek. A Fidesz és a KDNP közös gyulai frakcióülésén újra napirendre került a rezsidíjak csökkentése. Nyitrai szerint összességében 80-90 ezer forinttal is kevesebb lehet a rezsije egy-egy családnak évente.

Az MSZP mindig is a szolgáltatók pártján állt az emberekkel szemben – ezt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő mondta a rezsidíj csökkentéséről tartott sajtótájékoztatón. A Fidesz pedig egyértelműen az emberek pártjára állt – fogalmazott –, befagyasztotta a rezsidíjakat. 2002 és 2010 között a gáz díja 150, a vízé 70, a villamos energia díja 100 százalékkal emelkedett. A frakció felkérte a kormányt, hogy csökkentse a víz-és a csatorna, a szennyvíz, a hulladékszállítás és a palackos gáz díját.
-Tudjuk persze, hogy nem minden tökéletes még. Azt azonban elvitatni nem lehet, hogy a kormányzat szándéka a rezsidíjak csökkentésével az egy jó szándék. Vannak persze szolgáltatók, akik nehezen fogadják ezt el, de azt megígérhetem Önöknek, megígérhetjük az egri és Heves megyei polgároknak, hogy azon szolgáltatókat, akik ellenállnak a rezsicsökkentésnek, akik trükköznek, azokat a szolgáltatókat le fogjuk törni – mondta Nyitrai Zsolt.
A rezsicsökkentésekkel éves szinten 80-90 ezer forintot is spórolhat majd egy család. Nyitrai Zsolt arra kérte az ellenzéket: álljanak át az emberek pártjára a szolgáltatók oldaláról.
Ha trükközést látnak, forduljanak a fogyasztóvédelemhez – erre hívta fel a figyelmet Horváth László kormánymegbízott. A bejelentéseket kivizsgálják. A víziközmű-szolgáltatóktól javaslatokat kért a rezsicsökkentésre a kormánymegbízott. Abban egyetértettek, hogy szükséges és lehetséges, de számháború bontakozott ki közöttük.
Javasolják a kormányzatnak, hogy gyorsítsák fel a víziközmű-szolgáltatók integrációját, ezek a továbbiakban nonprofit módon gazdálkodjanak. A társadalom igazságérzetét is figyelembe kell venni Horváth László szerint, ezért nem tartja megengedhetőnek, hogy a vezetők több milliós fizetéshez jussanak.