Bajnoki győzelmek

A Volgográd elleni Bajnokok Ligája összecsapás után szombattól hétfőig minden nap egy-egy bajnoki mérkőzést játszott a ZF-Eger együttese. A mérleg három győzelem: szombaton a Kaposvárt, vasárnap és hétfőn pedig a junior válogatottat verték Gór Nagyék méghozzá úgy, hogy mindhárom találkozón 15-15 gólt dobtak az egriek. A főiskolások az OSC-től kaptak ki három góllal.

A Magyar Vízilabda Szövetség egy kicsit átalakította a bajnoki menetrendet, egyes fordulók felcserélődtek, a válogatott programja is átírta az eredeti fordulók időpontjait, de a nemzetközi porondon érdekelt csapatok is éltek a halasztás és változtatás lehetőségével. Ezért lehetséges, hogy a ZF-Eger szombattól hétfőig három bajnoki mérkőzést is játszott, abból kettőt a junior válogatott ellen.
A sort szombaton a Kaposvár elleni, a 17. forduló keretében lejátszott találkozó nyitotta. A sereghajtó Somogy megyeiek nem sok ellenállást tanúsítottak. 15-4-re nyert az Eger. Vasárnap és hétfőn egyaránt a junior válogatott volt az ellenfél, mindkétszer Egerben. Az ausztráliai, perthi junior világbajnokságon ezüstérmes magyar fiatalok között az egriek közül Zalánki Gergő, illetve csak a második meccsen Hornyák Olivér kapott játéklehetőséget. Lőrincz Bálint most nem játszott. Az első meccsen 8-0 után lőtték első góljukat a fiatalok, míg hétfőn 3-3-ig tartották a lépést a ZF-fel. Mindkét nap 15-7-re nyert az Eger, de akár azt is mondhatnánk, hogy mindhárom nap 15 gólra volt hitelesítve a hazai csapat. Vasárnap az utolsó két perceben végig emberhátrányban játszott az Eger, mert Chilkó ütésért 4 perces kiállítást kapott. Szerdán a ZF Budapesten játszik az OSC-vel.
Az EKF-EgerFood-Imola ezzel szemben szombaton már megmérkőzött az OSC-vel a fővárosban, ahol három góllal kaptak ki. A ZF-Eger a második, az EKF pedig a 12.