Utánpótlás focitorna

A korábbi testvérvárosok focitornája új formában, új résztvevőkkel folytatódott. Az öregfiúk együttesek mellett most már az utánpótlás is bekapcsolódott a versengésbe. A hétvégi tornán három magyar és egy lengyel csapat mérkőzött egymással.

Eger, a szlovákai Dolny Kubin, valamint annak testvérvárosa, a lengyelországi Żywiec focistái évtizedek óta rendszeresen találkoznak egymással. Kezdetben kispályán, majd később nagypályán is. Most elérkezett a fiatalítás időszaka.
Az egri tornán a várost a Tinódi Sebestyén Tagiskola csapata képviselte. Ezen kívül meghívottként az Andornaktálya SE két korosztályos együttese vett részt a tornán. A lengyelek erős csapattal érkeztek.
– Természetesen az jó volt, hogy a magyar, szlovák és lengyel öregfiúk rendszeresen megmérkőztek egymással, de most már gondolnunk kell a fiatalokra is. Övék a jövő, be kell vonni a kapcsolatok ápolásába az új nemzedéket is. Remélem, a következő, hasonló torna már nálunk lesz – nyilatkozta Tadeusz Dunat, a lengyelek delegációvezetője.
Ez a torna május 3-án lesz, amikor várhatóan szlovák és német csapatokkal is kiegészül a mezőny. Az egri tornát a Żywiec csapata nyerte hibátlan teljesítménnyel, második a Tinódi, harmadik-negyedik pedig a két andornaktályai együttes. A legjobb mezőnyjátékos díját az egri Lakatos Péter érdemelte ki.

I. E-Tele Sped – Grape Vital Nemzetközi Gyermek Labdarúgó Torna

Zywiec-Tinódi 4:1
Andornaktálya I. – Andornaktálya II. 8:4
Zywiec – Andornaktálya II. 7:2
Tinódi – Andornaktálya I. 6:3
Zywiec – Andornaktálya I. 14:2
Andornaktálya II. – Tinódi 0:9

Végeredmény:
1. Zywiec
2. Tinódi Sebestyén Tagiskola
3. Andornaktálya I.
4. Andornaktálya II.

Különdíjak:
Legjobb mezőnyjátékos: Lakatos Péter (Tinódi Sebestyén Tagiskola)
Legjobb hátvéd:  Novák Máté (Andornaktálya II.)
Legjobb kapus: Póka Patrik (Andornaktálya I.)
Gólkirály: Patrik Klisinszki (Zywiec 10 gól)