Hidat építenek a kultúrák között

„Magyar irodalom német nyelven” címmel nyílt kiállítás az Agria Universitas Egyesület Kertész utcai székházában. Az Ehingeni Könyvtár tárlata száz, főként régebbi korok és a kortárs magyar irodalom remekeiből válogatott kiadványt vonultat fel. A kiállítás február 8-ától március 22-ig tekinthető meg.

Gudrun Brzoska mintegy 450 magyar, illetve magyar származású német szerző művét gyűjtötte össze a Duna-parti Ehingenben működő könyvtárban. Magángyűjteményét 2009-ben alakította át közkönyvtárrá, hogy Németországban minél többen megismerkedhessenek a magyar irodalommal. A kölcsönkönyvtárban 1650 kötet várja az olvasókat. Az alapító -férjével együtt- ebből hozott egy válogatást az egrieknek, köztük magyar írónők és Gárdonyi Géza műveinek német nyelvű fordításait.
A kiállítást Dr. Ódor László a Stuttgarti Magyar Intézet igazgatója nyitotta meg. Szerinte az Ehingeni Könyvtár sokat segít abban, hogy rólunk, magyarokról valós, igazabb kép alakuljon ki külföldön.
A Svájci Központot működtető Agria Universitas Egyesület mindig is fontosnak tartotta a különböző kultúrák közötti párbeszédet, egyfajta missziót vállalva ezzel.
A gyűjtemény március 22-ig az Agria Universitas Egyesület Kertész utcai székházában tekinthető meg.