Diplomaosztó

Több mint négyszázan fejezték be sikeresen tanulmányukat az Eszterházy Károly Főiskolán januárban. Alap- és mesterképzésben valamint szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók vehették át oklevelüket.

438 hallgató záróvizsgázott sikeresen januárban az Eszterházy Károly Főiskolán – kezdte az oklevél átadó ünnepséget Dr. Hauser Zoltán rektor. A legtöbben – 197-en – a Tanárképzési és Tudástechnológiai Karon végeztek. 88-an a Gazdaságtudományi Kar hallgatójaként végeztek, 81-en a Természettudományi Karon, 74-en a Bölcsészettudományi karon voltak eredményesek. Hauser Zoltán hozzáfűzte: e számok tükrében is jól érzékelhető, hogy bár az elmúlt évtizedekben a képzési palettát szélesítette az intézmény, a tanárképzés továbbra is népszerű a főiskolán.
Az ceremónián Csapody Miklós történelemtudományok terén szerzett doktori címét is elismerte a szenátus. Idén először fordult elő, hogy külföldön szerzett diplomát honosítottak az EKF-en. Gál Sándor Kijevben szerzett tudományos fokozatát ismerték el.