Agria Közéleti Akadémia

Főiskolások, tanárok, intézményvezetők, kormányhivatalnokok ülnek ismét iskolapadba az idén a negyedik tanévét kezdő Agria Közéleti Akadémia polgárként. A közéleti ismereteket nyújtó felnőttképzési intézményben húszan kezdik el két féléves tanulmányaikat.

Az Agria Universitas Egyesület által elindított Agria Közéleti Akadémia a korábbi Századvég Politikai Iskolát váltotta fel. Az idei tanévben húsz, a közélet különböző területéről érkező hallgató kezdi meg két féléves tanulmányait. Dr. Horváth Ágnes, az Agria Universitas Egyesület elnöke fogadta őket az Akadémia polgárárává. Mint elhangzott, polgármesterek, képviselők, párt aktivisták mellett a közigazgatásban dolgozók, az új járások vezetői, a gazdasági élet szereplői, civil szervezetek, az oktatás képviselői is részt vesznek a képzésben.
Dr. Holló András alkotmánybíró évnyitó beszédében kiemelte, a 21. században a polgár szó egy magatartást jelent, vagy olyan embert, aki tanul, nem fejezi be tanulmányait, hanem folyamatosan képzi önmagát. Magyarország még a demokrácia és a jogállamiság kezdetén áll, úgy is mondhatnánk, a demokrácia egy megkezdett utazás, aminek hazánk még az elején jár. Ebben lehet fontos útitárs az Agria Közéleti Akadémia. Dr. Demeter András, a Heves Megyei Kormányhiavatal főigazgató-helyettese rámutatott, az innen kikerülők olyan tudással lesznek felvértezve, amivel hasznára leszek a közéletnek.