Égimese

Új mesedarabot tűzött műsorra a Gárdonyi Géza Színház: ezúttal a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be az egri Szőke Andrea Égimese című művét. A történetben álom és valóság keveredik.

Egy nehezen elalvó kisfiú, Marci, az egy méter magas bábfigura álmában felkerül az égre, és ott különleges lényekkel, többek között felhővel, csillaggal, Fiastyúkkal találkozik. Az álomút kalandjainak sorozata adja az Égi mese című darab történetét. A zenés mesejátékot a tizenöt éves Babszem Jankó korábban már bemutatta, de a mostani közös produkcióra új koncepció született. Az előadást a Babszem Jankó művészeti vezetője, Baráth Zoltán vitte a színre, aki a darabban Zityizutty, a nagy fekete lyuk őrének szerepébe bújik.
A szójátékoktól sziporkázó történetben a Klepács Andrea által mozgatott Marcinak egy Bodri nevű felhő lesz a kísérője, akit Radvánszki Szabolcs kelt életre.
Marci másik kísérőtársa a Szél Anikó által játszott Huppanka.
A látványos jelmezeket felvonultató, a közönséget aktívan bevonó előadás zenéjét Kalló Zsolt szerezte. A főbb szereplőkön kívül még Lisztóczki Pétert, Sata-Bánfi Ágotát, Varró Emesét, Ivády Erikát és Szívós Győzőt is láthatjuk zenés mesejátékban. A darab bemutatója február 7-én lesz a Gárdonyi Géza Színházban.