Felvételi tájékoztató a főiskolán

A felvételizőknek március 1-ig van lehetőségük arra, hogy beadják jelentkezésüket a 2013. szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A továbbtanulási lehetőségekről nyílt napon tájékoztatta a leendő hallgatókat az egri főiskola.

Február 1-től hivatalosan is elérhető a 2013-as felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amely a szakokra lebontott kapacitásszámokat tartalmazza . A kapacitásszám azt mutatja, hogy egy-egy egyetem vagy főiskola az adott képzési területre hány elsőéves hallgatót vehet fel – vagyis az önköltséges és az állami ösztöndíjas helyek számát külön-külön nem határozták meg. Az Eszterházy Károly Főiskolán ez a számarány nagyon jó, előre meghatározott felvételi ponthatár felett mindenki bekerülhet az intézménybe – mondta el Lőrinczné dr. Thiel Katalin. A főiskola rektorhelyettese hozzátette: négy karon -a bölcsészettudományok, a gazdaság- és társadalomtudományok, a természettudományok, tanárképzés – terén 30 alapképzést, 8 felsőoktatási szakképzést, 53 osztatlan tanári szakpárt kínál szeptembertől az EKF.
A nyílt napon a széleskörű hallgatói szolgáltatásokat is bemutatták az érdeklődőknek. A kollégiumi elhelyezés, a mintegy százezer forintos ösztöndíj és a laptop program mellett az önköltséges képzésben résztvevőknek nyújtott támogatásokról is szó esett.
Elhangzott: az intézményben Történelemtudományi és Neveléstudományi Doktori Iskola működik, 35 mesterképzést hirdetnek meg szeptembertől. A mesterképzésre jelentkezők számára február 6-án, szerdán délután fél négytől nyílt napot tartanak a Líceum dísztermében.