Forgalomkorlátozás

A közműrendszer cseréje, majd a burkolat felújítása miatt teljes szélességében lezárták a Zalár utca Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszát ma reggel 9 órától. A korlátozás március 27-ig lesz érvényben. A belváros és a piac felé közlekedők a Csiky utca irányából hajthatnak be a Maczky Valér utcába. A forgalmi rend változás miatt kérik az autósokat és a gyalogosokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket.

Már előre figyelmeztetnek a táblák a Zalár utca Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszának lezárására. Február 4-től a belváros felé autózok új helyzettel szembesülhetnek. A piac, a Katona tér, a Zalár utca, a Belvárosi udvar, a Centrum parkoló, a Markhot utca megközelítése ezentúl a Csiky utca irányából a Maczky Valér utcán keresztül lehetséges. Itt, március 27-ig egy irányban halad a forgalom, a Széchenyi utcából balra kanyarodva nem lehet behajtani a Maczky Valér utcába! A piac árufeltöltése ugyancsak ezen az útvonalon keresztül történik. A csarnok hátsó bejáratához csak az áruszállítók hajthatnak be. A biztonságos közlekedés érdekében nem engedik be a gyalogosokat és megállni is tilos az utcában.
Fontos tudni azt is, hogy a Markhot Ferenc Kórház Árva-közi bejárata, és a mellette lévő zúzottköves parkoló továbbra is a Barkóczy u. – Csiky Sándor u. – Széchenyi u. – Árva-köz útvonalon közelíthető meg. A parkolási gondok enyhítésére az önkormányzat a Malom utca és Malomárok utca kereszteződésénél, a volt 3-as iskola területén, valamint a Bartakovics utca és a Tündérpart utca találkozásánál, a kórházi sportpálya területén ingyenes parkolókat jelölt ki. A forgalmirend-változás miatt a gépjárművezetőket és a gyalogosokat a Közterület-felügyelet munkatársai és a kivitelező jelzőőrei segítik.