Az Orbán-kormány bűnei

A jogállam lebontása, a nemzetközi kapcsolatok tönkretétele és az unortodox gazdaságpolitika – ezeket nevezte az Orbán-kormány legnagyobb bűneinek Kovács László szocialista politikus. Optimista, és úgy véli: széles körű összefogással leváltható a kormány 2014-ben. A nagy vihart kavart plakátjaikról azt mondta: nem gyűlöletkampány, csupán szembesítenek az igazsággal. Heves megyébe egyébként szívesen jön, mert ez nagy szocialista sikerek színhelye volt, és lesz is – fogalmazott az egykori pártelnök.

A 2014-es választásokkal kapcsolatban optimista Kovács László. Úgy véli: okulni kell a korábbi kormányzati hibáikból. Bár úgy látja, hogy az MSZP korántsem követett el annyi bűnt, mint az Orbán-kormány. Kovács László szerint a Fidesz már minden társadalmi csoportba belegázolt; nem csak érdemes, lehet is egy ilyen kormányzásnak alternatívát állítani. A jelenlegi kormány három nagy bűnt követett el – mondja a szocialista politikus -, lebontotta a jogállamot, tönkretette Magyarország nemzetközi kapcsolatait. Az unortodox gazdaságpolitikát pedig Kovács László egyszerűen ámokfutásnak értékelte.
Az MSZP programja közel egy éve készül. A szocialista politikus úgy véli: ezt a bebetonozott, gátlástalan kormányzatot széles körű összefogással le lehet váltani; ennek érdekében kezdeményeztek egyeztetést.
Sós Tamás megyei elnök úgy látja: visszatértek a 20-as évek, Magyarországon ismét hárommillió koldus él. A hátrányos térségek elnéptelenednek, a tehetséges emberek külföldre mennek dolgozni. Korózs Lajos, a párt elnökségének tagja azt hangsúlyozta: 70 milliárdos hiány van a társadalombiztosítás nyugellátási kasszájában, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek.