Piroska és a farkas – másképp

Játsszunk mesét! címmel indította el új előadássorozatát a Harlekin Bábszínház, amely során klasszikus meséket adnak elő új köntösben. Elsőként a Grimm testvérek ismert történetét, a Piroska és a farkas című mesét dolgozták át interaktív mesejátékká. Az előadás rendezője a színház új igazgatója: Éry-Kovács András.

Dalok, versek, prózai szövegek építik fel a Harlekin Bábszínház új bemutatójának, az átdolgozott Piroska és a farkas című mesének a történetét. Az új köntösben előadott mesében az eredetinél több szereplővel és egy megváltozott farkassal találkozhatnak a gyerekek.
A mese feldolgozása a Játsszunk mesét! című előadássorozat első darabja. A darab rendezője, Éry-Kovács András szerint azért nyúlnak más szempontból a klasszikus mesékhez, mert a mai gyerekeknek már más az ingerküszöbük, a mesék újfajta értelmezést igényelnek.
Mint mondta, a gyerekek számára ma már inkább a motiváció lehet érdekesebb: mi késztette a farkast a Grimm testvérek által megírt cselekedetre? A mese szöveganyagát Szőke Andrea egri szerző írta, zenéjét a szintén egri Nagy Zoltán és a bábszínház művésze, Fekete Dávid szerezte. A darab bemutatója február 8-án lesz a Harlekin Bábszínházban.