Kiállítás a 20. század grafikáiból

A Múzeumok mindenkinek programon belül Látásra nevelés/képző- és iparművészet népszerűsítése címmel nyert pályázatot tavaly a Művészetek Háza, melynek köszönhetően több mint kétezer diák számára szerveznek előadásokat, múzeumi napokat, kiállításokat azzal a szándékkal, hogy ehhez a korosztályhoz közelebb hozzák a képző- és iparművészetet.

Legújabb tárlatuk a Kecskeméti Katona József Múzeum anyagára épülő grafikai kiállítás, mely a 20. század grafikáját mutatja be a Zsinagóga Galériában. A tárlat kiemelt figyelmet szentel Tóth Menyhért grafikai munkásságának.
A kiállítás nemcsak a 20. század nagy grafikusainak munkáit mutatja be, hanem – igazodva a múzeumpedagógiai célkitűzésekhez -, szembesíti a látogatókat, a diákokat a műfaj technikai változatosságával, felvonultatja a különféle egyedi és sokszorosított grafikai eljárásokat. A programhoz előadások is kapcsolódnak majd.
Az előadássorozaton kívül múzeumi napok, gyakorlati foglalkozások, műhelymunkák várják majd a diákokat a Vitkovics-házban.