A Fidesz nem kér az MSZP gyűlöletkampányából

Nem kér Heves megye az MSZP öncélú gazdaságpolitikájából, a szocialisták kampányából – ezt Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke mondta. Ifj. Herman István ezt azzal egészítette ki: nem kérnek a megyében élők az uszításból és a gyűlöletkampányból.

Január 20-án kampányt indított az MSZP Magyarország ma címmel. A Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkárt ábrázoló óriásplakátok a napokban már Heves megyében is megjelentek. Ezek a plakátok gazdasági kudarcról, a tandíj bevezetéséről szólnak.
Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke szerint az is elképzelhető, hogy az MSZP azért butítja le az üzeneteket, mert nincs érvük, amivel alá tudnák támasztani a mondanivalójukat. A megyei közgyűlés elnöke azt mondja: az MSZP Heves megyében nyolcmilliárdos adósságot és a HospInvestet jelentette, Valamint azt, hogy 2002 és 2010 között 5,8 százalékról 11,4 százalékra nőtt a munkanélküliek aránya. Szabó Róbert kijelentette: Heves megye nem kér a veszélyes, öncélú gazdaságpolitikájukból.
Ifj. Herman István, a közgyűlés alelnöke szerint ez a több tízmillió forintos kampány azt is jelenti, hogy a szocialistáknak van elég pénzük a másfél éves kampányra. Szerinte a szocialisták gyűlöletkampányt indítottak.
Az alelnök szerint siker a nyugdíjak értékének megtartása, az önkormányzatok adósságrendezése, a tíz százalékos rezsicsökkentés – még akkor is, ha az MSZP ezeket kisebbíteni akarja. A Heves megyei emberek nem kérnek a gyűlöletkampányból, az uszításból, a gyűlöletkampányból – fogalmazott.