A megye legjobb sportolói

A ZF-Eger női bajnok és kupagyőztes vízilabda csapata, Kovács Zsófia olimpikon triatlon versenyző, Takács Tibor válogatott sportlövő és Gledura Benjamin, korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes sakkozó kapta az Év Heves Megyei Sportolója kitüntetést. A díjakat ezúttal a Dobó Kupa női felkészülési kézilabda torna döntője előtt adták át.

A Heves Megyei Sportszövetségek, a Heves Megyei Közgyűlés tagjai és a megyei sportújságírók szavazatai alapján minden évben odaítélik az „Év Heves Megyei Sportolója” díjakat a legjobb megyei csapatoknak, valamint egyéni és fogyatékkal élő sportolóknak.
Korábban a megyei napilap hagyományos téli teremlabdarúgó tornáján, míg idén a hagyományokkal szakítva a női kézilabda Dobó Kupán adták át a díjakat. A 2012-es teljesítmények alapján a Megyei Közgyűlés tavaly december 14-i ülésén döntött a díjazottakról. Az elismeréseket Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke adta át. Csapat kategóriában a ZF-Eger lányainál nem volt eredményesebb együttes az elmúlt évben: először nyertek magyar bajnoki címet, majd Magyar Kupa-győzelemnek is örülhettek. Az egyéni díjazottak, a nőknél Kovács Zsófia, az Agria KTK triatlon versenyzője a londoni olimpián is szerepelt. Az elismerést edzője, Lázár Rita vette át. A férfiaknál Takács Tibor, sportlövő az Egri Polgári Lövész Egylet válogatott versenyzője kapta az elismerést, míg az utánpótlás versenyzők közül Gledura Benjamin, az Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Kör Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, magyar bajnok sakkozóját látták a legjobbnak.