Iskolai úszás

Az iskolai úszás órák támogatási rendszere Egerben alapjaiban nem változik, vagyis a város a támogató, de a januári fenntartó váltás miatt a támogatási összeget ezentúl nem az iskolák, hanem az uszoda kapja, mint működési támogatás. Jelenleg igényfelmérést végeznek, hogy az egyes iskolák, tanóra keretében mikor szeretnék az uszodát használni.

Eger város prioritásai között továbbra is ott van a vizes sportok, így az úszás és az úszás oktatás támogatása. Az úszás oktatását és a testnevelés órákon az uszodák használatát az elmúlt évben körülbelül 10 millió forinttal támogatta a városi önkormányzat. A tervek szerint idén is hasonló összeget fordíthatnak erre a célra.
Az óvodások és az első-második osztályos gyerekek iskolai úszás oktatásával kapcsolatban az Egri Úszó Klubbal köt megállapodást a város. Az új rendszer életbe lépése előtt igényfelmérést végez az iskolák között az üzemeltető, Eger Termál Kft.
Az iskoláktól azt kérték, hogy január 31-ig jelezzék igényüket. Ezt követően a város, mint támogató dönt a keretek felhasználásról.