Magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az egri városi díszünnepségen Habis László polgármester átadta a Pro Agria díjakat és az irodalmi pályázat nyerteseit is kihirdették.

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata, különböző civil szervezetek és a helyi önkormányzat közösen emlékezett meg a Líceum kápolnájában a magyar kultúra napjáról.
A városi díszünnepségen először Tunyogi Péter színművész szavalta el a himnuszt, majd Habis László polgármester köszöntőjében kiemelte: egész évben ünnepelhetünk, hiszen Gárdonyi emlékév van. Az egri vár önkormányzati átvételére utalva hozzátette: fontos az 1552-es örökség ápolása. Pro Agria Szakmai díjat kapott Bimbó Zoltán, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szakembere, Váradi Antal zenész és Badacsonyi Ferencné Bohus Gabriella idegenvezető. Kihirdették az önkormányzat által hirdetett irodalmi pályázat nyerteseit is.
A városi díszünnepséget az Egri Szimfonikus Zenekar koncertje zárta.