Havazás

Több mint tíz centiméternyi hó esett szerda reggelre Heves megyében. A főutak többsége reggelre járható volt, a közútkezelő egész éjjel takarította az utakat. A hó nem okozott nagyobb fennakadást megyénkben, de a reggeli órákban több autó is az árokba csúszott.

Heves megyében folyamatosan havazott az éjjel és még reggel is. Eger térségében 5-10 centiméter hó hullott, a megyében a legtöbb Gyöngyös környékén esett, reggelre itt akár a 15 centimétert is elérte a hóvastagság. Több helyen akadozott a közlekedés, kisebb balesetek is történtek. Egerben a Vécsey völgyben tolatás közben fordult keresztbe az úton egy kamion. A műszaki mentés idejére teljesen lezárták az utat, személyi sérülés nem történt.
A hóban való közlekedés nemcsak az autósoknak, hanem például a postásoknak is gondot okozott. Járhatatlan út és elzárt település nincs Heves megyében, erről már a közútkezelő tájékoztatott. Éjjel 23 géppel végezték a hó eltakarítását megyénkben.Az előrejelzések szerint csütörtökön keleten már kisüthet a Nap, de továbbra is számítanunk kell elszórtan havazásra. Napközben pedig maradnak a mínuszok.