Felkészülés: Egri FC – FC Hatvan 0-1

Január 8-án indult az Egri FC NB I-es labdarúgóinak a felkészülése. Az első felkészülési mérkőzést az NB III. Mátra-csoport listavezetőjével, az FC Hatvannal vívták az egriek műfüvön. A vendég hatvaniak Simon Mátyás góljával nyertek 1-0-ra a több meghatározó játékosát nélkülöző Eger ellen. Szombaton az NB II-es Szolnok következik, illetve a megyei napilap hagyományos teremtornája.

A fehér mezes egrieknél sérülés és egyéb elfoglaltság miatt többen hiányoztak, így Németh, Preklet, Farkas, Pavlov, Dobrics, Zvara, Piller és Pavicevic is kihagyta az év első, hatvaniak elleni edzőmeccsét. Tovább csökkent a keret, újabb játékosok kerültek átadólistára: a hat távozó idegenlégiós mellett az eddigi csapatkapitány, a cseh Petr Knakal, illetve az eddig sérült Romhányi Tamás. A labdás foglalkozásokat délelőtt a Felsővárosban, műfüvön tartják, délutánonként pedig teremben kondicionáló edzések vannak, illetve most már sorra jönnek az edzőmeccsek. Az első, az NB III-as bajnokaspiráns FC Hatvan ellen volt. Simon Mátyás révén a vendégek még az első félidőben szereztek vezetést. Hiába szorongatott az Eger, a számtalan helyzet mellett csak érvénytelen gólt tudtak lőni. 1-0-ra győzött a Hatvan. Egyelőre egy új játékost láthattak a nézők, a szerb védő, Branislav Vukomanovic-ot .
Az NB I-es csapat a következő felkészülési mérkőzést az NB II-es Szolnok ellen vívja, szombaton 11 órától, majd délután kettőtől a megyei napilap hagyományos teremtornáján szerepelnek a csoportkörben a most látott FC Hatvan, a Pétervására és az Egerszalók társaságában. Az első csapat eddig hat edzőmérkőzést és egy edzőtábort kötött le, miközben február 20-án a Liga Kupa nyolcaddöntőben a Győrt fogadják. Az NB III-as második csapat első edzőmeccsén 8-0-ra verte a Bélapátfalvát.